För att en arbetsgrupp eller arbetsplats ska bli riktigt sammansvetsad, ett riktigt team, där alla litar på varandra så är det ett krav att man gör saker tillsammans, saker som inte har någonting direkt med jobbet att göra. Sommarfester, julfester, aktiviteter av alla de slag. För inte så länge sedan skrev vi om att miljön är viktig när det gäller konferenser, själva omgivningen, och rekommenderade då Dalarna. Det tänkte vi göra nu igen, för de tips och idéer som vi har här handlar i allra högsta grad om natur, miljö – och att göra saker tillsammans. ”Teambuilding” kallas det ibland på engelska, men det ordet känns manipulerande. Snarare handlar det om att ha kul tillsammans och lära känna varandra på ett lite djupare plan.

Små röda stugor
Senast det handlade om dalarna handlade det om ett stort och fint hotell. Den här gången är det någonting helt annat – små stugor i Älvdalen. Där finns nämligen en camping där man kan hyra stugor i olika storlekar, stugor med allt från 2 till nio bäddar i, en del med kök, en del utan. Att hyra in jobbet där och sedan ta del av de aktiviteter som finns, med allt från kanotpaddling till flugfiske, cykling, älgskådande eller… Ja det finns en hel massa att göra där för den som tycker om vacker natur – och vem gör inte det?

Ni hittar campingen på www.alvdalencamping.se, och ni kommer nog snabbt att inse att här finns bra möjligheter för er alla på jobbet att göra saker tillsammans, och det till ett överkomligt pris. Men samtidigt, det bör påpekas, så är det också ett fantastiskt semestermål för familjer. Det finns ju ett liv utanför jobbet också! Och en semester hos Älvdalen Camping är någonting som både barn och vuxna kan ha stort utbyte av.