På senare år har industrier och arbetslivet tagit fram produkter som direkt förenklar och skapar mer tid för annat. Produkter som i många fall skapade en rädsla för att ersätta och putta undan den arbetande människan. Nu blev det inte så, även om arbetarna kanske behövde flyttas runt lite. För den rädslan som kom med robotar och liknande har senare skapat jobbtillfällen för att reparera robotarna som skulle ersätta personerna.

Smarta produkter

De som jobbar inom industrin och har tunga jobb har i många fall upplevt smärtor i rygg och fötter när de får lyfta tungt och ofta. Men idag finns en rad hjälpmedel som hjälper till vid tunga lyft, hävinstrument som tar ett tungt block från en plats till en annan. Men det finns också mindre självklara såsom påsklämmor från exempelvis klammor.se. Dessa smarta små grejer gör det enkelt att försluta och öppna påsar så att innehållet i sin tur kan hålla sig färskt. Det kanske inte är en produkt man använder flitigt i industrin men är ändå en produkt som förenklar på exempelvis ålderdomshem och i kök.

Säkerhet och produktivitet

Låt oss vara ärliga när det handlar om förenklingar på arbetsplatser. Tanken är självklart att säkerheten hos personalen samt att spara på kroppar och hälsa är en viktig del. Men det är självklart också en del som har produktivitet och att effektivisera som nyckelfokus. Där handlar det om att det ska gå snabbare och smidigare och inte att spara på skador. Det kan gå på ett ut, men viktigt är att veta att även förenklingsprodukter kan vara farliga i hantering om det inte görs på rätt sätt. Nyckelfokus bör därför alltid vara säkerhet och effektivitet som andra.