Konferenser och kick-offer är något som många som arbetar inte kommer undan, vare sig de vill det eller inte. Den som står på golvet i industrin kanske inte åker på konferens alltför ofta, om denne då inte är aktiv i facket. Men För många så är det en del av arbetet, att då och då åka iväg på någon konferens. Sedan så är det det där med teambuilding, som kan vara nog så viktigt på arbetsplatsen. Där handlar det ofta om att personalen åker iväg på en intern konferens över ett veckoslut eller över en dag, och det är det ju ingenting fel med. Om de anställda känner att de kan lita på varandra så är det ju faktiskt i slutändan bra för säkerheten och arbetsmiljön.

Svårt välja plats
Men att välja rätt plats för en konferens är inte det lättaste, och det spelar, faktiskt, in. Det finns ju en anledning till att man lämnar kontoret och åker iväg någonstans för sina konferenser och uppstartsmöten. Dessa skulle ju, i de flesta fall, ha kunnat hållits på kontoret utan några större problem, men så blir det nu sällan. Det finns alltså uppenbarligen ett värde i att åka bort tillsammans, även om det inte är speciellt långt (ofta i samma stad).

Miljön viktig
Då gäller det att den plats man väljer, vanligen ett hotell, uppfyller de krav man kan ha. Dels då det tekniska, som att wifi:t fungerar, projektorer och kablar finns och så vidare. Men också den omgivande miljön. Det ska helst vara trevliga lokaler och en fin miljö. Därför är konferens i Dalarna, hos hotell som Green, populära alternativ, även fast de ligger en bit avsides (om man nu inte bor där redan). Miljön är förstklassig, och det finns ett mycket stort antal bra hotell och konferensanläggningar att välja mellan.