När man arbetar på det sätt som jag gör så kommer det att innebära en hel del resor. Resorna innefattar mängder av olika möten, dels direkta leverantörs- och kundmöten men också olika former av konferenser. Det här har blivit naturligt för mig, ett sätt att leva på som jag både älskar och avskyr av olika anledningar. Den primära anledningen till att jag inte gillar det handlar om att det bygger på stress i det övriga livet, där livspusslet inte alla gånger går ihop, men i jämförelse med vad jag tjänar på det så kommer jag att fortsätta att åka på dessa resor. De är nämligen väldigt värdefulla.

Både psyke och intellekt

Dessa resor har en förmåga att bygga upp två delar av mig som inget annat kan göra. När man åker på konferens så träffar man ofta människor som arbetar i samma bransch som en själv, och utbytet man kan ha där emellan kan verkligen bidra till ens egna kunskaper och idéer. Att dessa konferenser också innehåller många olika typer av föreläsningar och workshops är bara en ytterligare del till att jag lär mig väldigt mycket och känner att jag ligger i framkant i branschen, ett värde som jag kan ta med mig tillbaka till jobbet som kommer till nytta för både mig själv och min arbetsplats.

Men det handlar lika mycket om mig själv i det här, där jag får möjligheten att fylla vardagen med enbart mina egna tankar och ta hand om mig själv på min egen tid. Det är viktigt och blir dessutom naturligt att göra vid en konferens, då det också finns många roliga och intressanta möjligheter att ta del av när man är iväg. Jag älskar exempelvis att åka på konferens Malmö, då det är en stad som är vacker och dessutom kan bjuda på riktigt lyxiga konferenser som verkligen ger mig mycket på ett personligt och yrkesmässigt plan.